Conservarea crestei alveolare cu Benex //

Ce inseamna acest lucru?

Conservarea crestei alveolare inseamna tratamentul alveolei dentare dupa extractie. La 3 luni de la extractia cu  >> Benex II, veti observa o imbunatatire considerabila a crestei, comparativ cu o extractie conventionala usoara.

>> Instrumentul Benex // poate fi folosit cu success atat in practicile private, cat si in universitati. Benex II a obtinut un statut excelent la nivel mondial ca baza pentru implantarea ulterioara de succes.

Noul support pentru Sistemul Benex II demontat in cutie de sterilizare, asigura curatarea optima a   >> “Benex-ului” intr-o masina de spalat sau in baia cu ultrasunete. Toate componentele pot fi fixate in siguranta in support.

Aplicabilitatea   >> Sistemului de Extractie

  1. Anestezia. Taierea ligamentelor parodontale in sulcus prin folosirea Periotomului sau a instrumentelor Helmut Zepf Xtool.
  2. Radacinile adanci si mari trebuie sa fie slabite / luxate prin miscari axiale in decurs de 30 secunde, folosind un elevator subtire / rasucitor dentar (si anume Xtool de la Helmut Zepf). Fara a utiliza miscari transversale, in cazul dintilor cu mai multe radacini, radacinile sunt taiate si extrase separat.
  3. Forarea cu burghiul diamantat ar trebui sa fie in axul si centrul fragmentului de radacina. Forajul ar trebui sa fie de aproximativ 7 mm in tesutul dur al dintelui, forajul adanc nefiind necesar. Forajul se realizeaza cu racirea cu apa. Pentru a indeparta mult mai usor rezidurile de dentina, se recomanda o miscare spre interior si exterior in scopul forajului adanc.
  4. In functie de situatie, este inserat surubul de extractie scurt sau lung cu support de insurubare, 12.300.47.
  5. Extractorul este pozitionat pe coroanele adiacente: deschiderea segmentului de placa routund, rotativ este reglat in directia vestibulara asigurand o buna vizibilitate a surubului de extractive. Dupa ce franghia dentara a fost agatata in surubul de extractie, acesta este ghidat de-a lungul rolei inversate si fixat pe carligul glisantului de extractie. Cu o usoara tractiune – astfel incat fraghia sa nu ramana afara – instrumentul este pozitionat pe dintele alaturat prin rotirea surubului de mana.
  6. Este foarte important ca in timpul pozitionarii ca, atat surubul cat si franghia, sa aibă aceeasi directie axiala.
  7. Odata ce Extractorul este pozitionat corect, extractia se realizeaza prin rotirea surubului la capatul instrumentului Bennex II . In cazul radacinilor adanci si lungi, fibrele parodontale trebuie sa fie pre-intinse timp de 30 de secunde, aplicand o subtractiune maxima.

Puteti gasi mai multe informatii, exemple de situatii de aplicare, si forumul utilizatorilor de Benex II, pe:   >> www.benex-dent.com.

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *